MECZUP OLDUĞU İÇİN AYASOFYA YALANINI ATIYOR

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Nedim Şener'in Ayasofya iddialarına tepki gösterdi.

 

Başkan İmamoğlu, CHP Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras ile birlikte ilçe turu sırasında yaptığı açıklamada, Şener'in Ayasofya ile ilgili yaptığı iddiaları "meczup" olarak değerlendirdi.

İmamoğlu, "Yine ortalığı karıştıracaklar ya, seçim geldi ya; seçim geldi yine başladı din, iman, kitap, memleket. Yani memleketini onlar seviyor. Bayrağını onlar seviyor. Bu toprakları onlar seviyor. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Onların bu sevgileri seçimden seçime aklına geliyor. Bizim ise memleket sevgimiz, millet sevgimiz, bayrak sevgimiz her zaman var. Çıkmış bir meczup dün akşam televizyonun birinde, ‘Efendim İmamoğlu bir tek Ayasofya Camii'ne temizlik ve güvenlik hizmeti vermiyor’ diyor. Çünkü neymiş efendim? Ben, cami olmasından ötürü acı çekiyormuşum" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Nedim Şener'in bu iddialarını cahillikten değil, kötü bir insan olduğu ve meczup olduğu için ortaya attığını söyledi. Şener'in "Ayasofya yalanını ortaya atması" şeklindeki ifadelerle tepkisini dile getirdi.

İmamoğlu, Ayasofya'nın temizlik ve güvenlik hizmetlerini verme konusunda yetkisinin olmadığını, bu hizmetlerin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından talep edilmediğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gazeteci Nedim Şener Ayasofra Ayasofya Meczup Yalan