KUVVETLİ YAĞIŞ VE SAĞANAK UYARISI

TAKİP ET

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Sağanak Uyarısı: Özellikle Güneydoğu'da Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak Trakya kesimi, Muğla ve Şanlıurfa çevreleri hariç, yurt genelinde yağışların görülmesi bekleniyor.

Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerdeki yağışların yer yer kuvvetli olabileceği uyarısı yapılıyor. Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğu, Hakkâri'nin batı kesimlerinde ise yerel olarak kuvvetli yağışlar yaşanabilir.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar'da yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. Güneydoğu kesimlerinde ise toz taşınımı bekleniyor.

Yarın yurt genelinde 1-3 derece azalması beklenen sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif esecek, yurdun doğu kesimlerinde ise güneyli yönlerden ara sıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji yetkilileri, özellikle kuvvetli yağış ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, toz taşınımı nedeniyle güneydoğu kesimlerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da tedbirli olunması gerekiyor.

Güncel hava durumu raporuna göre bazı illerin hava durumu şu şekilde:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı.

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu.

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Erzurum: Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Vatandaşların, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Sağanak Meteoroloji Hava Durumu İstanbul İzmir