METEOROLOJİDEN KAR VE SAĞANAK UYARISI

TAKİP ET

Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. İç Anadolu'nun (Eskişehir hariç) doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güney Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde kar yağışı ve sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. İç Anadolu'nun (Eskişehir hariç) doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güney Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde kar yağışı ve sağanak yağışlar bekleniyor.

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, yüksek rakımlı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. Özellikle Bitlis ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar'da çığ riski bulunmaktadır.

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif esmesi beklenirken, yurdun doğu kesimlerinde güney yönlerden ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Meteoroloji, Bitlis ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor. Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklenirken, vatandaşlar özellikle yağışlı havalarda dikkatli olmalıdır.

Ayrıca, Marmara Bölgesi'nin doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ve Akdeniz'de yoğunlaşacak olan yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kar Sağanak