MHRS RANDEVULARINA DÜZENLEME GELİYOR

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bayrampaşa'da yaptığı konuşmada, yoğun bakım ve servis yataklarındaki doluluk oranlarını değerlendirdi.

Türkiye genelinde ve özellikle İstanbul'da yoğun bakım yatak doluluk oranlarının geçmişteki kadar yüksek olmadığını belirterek, "Türkiye'de olmadığı gibi, İstanbul'da da iki ay önceki yoğunluk söz konusu değil. Bu anlamda daha rahatız" dedi.

MHRS randevuları konusunda yaşanan sorunlara da değinen Bakan Koca, gelecek aydan itibaren randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı düzenlemeler yapacaklarını ve bu sorunu çözmek için çalışacaklarını belirtti. Özellikle yan dal branşlarında bazı sorunlar yaşandığını ifade eden Koca, vatandaşların da desteğini beklediklerini vurguladı.

Koca, geçen yıl Bayrampaşa'da bakılan hasta sayısının yaklaşık 1 milyon 100 bin olduğunu ancak randevuyla gelen hasta sayısının 400 bin olduğunu, randevu alıp gelmeyen kişi sayısının ise 110 bin olduğunu söyledi. Bu durumun doğru olmadığını ve 110 bin hastanın tedavi imkanının elinden alındığını ifade eden Koca, vatandaşlardan bu konuda daha duyarlı olmalarını ve randevularını alıp gelmelerini istedi. Gelecek aydan itibaren randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı düzenlemeler yapacaklarını ve bu çalışmaların sorun çözülene kadar devam edeceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca MHRS randevuları