IŞİD'Lİ TERÖRİSTE 'TÜRKİYE SORGUSU'

TAKİP ET

Rusya'yı kana bulayan terör saldırısının sorumlularından birinin sorgusunda dikkat çekici açıklamalar yapıldı.

RIA Novosti tarafından yayınlanan görüntülerde, gözaltına alınan saldırganın bir asker postalının üzerine yüzüstü yatırılarak yapılan sorgusu görülebiliyor. Adının Şemseddin Fariddun olduğunu açıklayan ve Türkiye'den Rusya'ya geldiğini söyleyen saldırgan, Türkiye'de belgelerinin süresinin dolduğunu ve sınırdan geçerek Rusya'ya geldiğini ifade etti.

Terör örgütü tarafından Telegram üzerinden ulaşıldığını ve buradan bazı eğitimler aldığını belirtirken, saldırganların para karşılığı insanları vurduklarını itiraf etti. Ancak anlaştıkları paranın yarısını alabildiklerini söyledi.

Sorgu sırasında titrediği gözlemlenen saldırganın yanıtları uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti. Başka bir videoda Tacikçe konuşan başka bir şüphelinin ise, Cuma günkü saldırının arkasındaki diğer şüphelilerle birlikte bir pansiyonda yaşadığını iddia ettiği görüldü. Ancak iletişim halinde olduğunu söylediği Abdullah ve Muhammad isimli kişilerin kim olduğu net değildi.

Üçüncü bir videoda ise, kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alınan bir başka şüphelinin, silahlarını Moskova'dan kaçarken nereye bıraktığını hatırlamadığı ortaya çıktı. Yüzü ve gömleği kan içinde olan bu şüpheli, silahlarını "yol boyunca bir yerde" bıraktığını ancak tam olarak nerede olduğunu hatırlamadığını ifade etti.

Moskova kanlı baskın Türkiye Terörist Şemseddin Fariddun