MOSKOVA'DA GERGİN CENAZE TÖRENİ

TAKİP ET

Rusya'nın önde gelen muhalif isimlerinden Aleksey Navalni'nin hapishanede ölümü sonrasında başkent Moskova'da düzenlenen cenaze töreni gergin anlara sahne oldu.

Rus Muhalefet Lideri Aleksey Navalni İçin Moskova'da Gergin Cenaze Töreni"

Ölümü üzerine yoğun tartışmaların yaşandığı Navalni için düzenlenen cenaze töreni, yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.

Rusya'da hapishanede hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalni için Moskova'da düzenlenen cenaze töreninde, katılımcılar Rus yönetimine karşı sloganlar attılar. Güvenlik endişeleri nedeniyle Moskova'da geniş çaplı polis önlemleri alınırken, kilise çevresinde cep telefonlarının engellendiği iddia edildi.

Cenaze törenine Ortodoks bir rahip başkanlık ederken, katılımcılar kilisenin etrafında toplandı ve içeri girmelerine izin verilmedi. Bu sırada, Putin'e karşı sloganlar atılarak muhalif bir duruş sergilendi.

Cenaze töreninin ardından, bazı katılımcılar "Rusya özgür olacak", "Savaşa hayır", "Putinsiz Rusya", "Unutmayacağız" ve "Putin katildir" gibi sloganlar attılar. Navalni'nin naaşı, Moskova Nehri'nin diğer yakasındaki Borisovskoye Mezarlığı'na götürüldü.

Eşi Yulia Navalnaya'nın katılmadığı cenaze töreni sırasında, Navalni'nin Rusya dışında yaşayan iki çocuğu da yer almadı. Törene katılanlar, cep telefonlarını ve kişisel bilgilerini yanlarında taşımaları konusunda uyarıldı.

Kremlin ise izinsiz düzenlenecek gösterilere karşı uyarıda bulunarak, bu tür toplanmaların yasa dışı olduğunu ve katılanların yasal sorumlulukla karşı karşıya kalacaklarını belirtti. Navalni'nin ölümü, Rusya'da devam eden başkanlık seçimleri öncesinde dikkat çekti ve muhalif liderin destekçileri, Putin'i sorumlu tuttukları için tepki gösterdiler.

Rus Muhalefet Lideri Aleksey Navalni Yulia Navalnaya Putin