MOSKOVA'DAKİ SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

TAKİP ET

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'ndaki bir konser salonuna silahlı bir saldırı düzenlendi. Saldırıda, 60'tan fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 115 kişinin yaralandığı bildirildi.

Saldırının otomatik silahlarla gerçekleştirildiği ve ardından binada patlamalar yaşandığı ifade edildi. Yaralılar arasında 5 çocuğun olduğu belirtilirken, 60 kişinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Olayın ardından binada mahsur kalan insanlar olduğu ve yangının büyük bir kısmı kapladığı belirtildi. Kurtarma ekipleri ve ambulanslar olay yerine yönlendirilirken, Moskova'da tüm büyük etkinliklerin iptal edildiği açıklandı.

Savcılar saldırıyı terör eylemi olarak nitelendirirken, Moskova Bölge Valisi bir görev gücü kurduğunu duyurdu ve güvenlik önlemleri artırıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırı hakkında sürekli bilgilendirildi.

Ukrayna'nın saldırıyla bir ilgisinin olmadığı ve suçlamaların Rus provokasyonu olduğu açıklandı. Türkiye ve diğer ülkeler saldırıyı kınayarak taziyelerini iletti. ABD'nin daha önce Moskova'da saldırı planları olduğunu belirttiği, ancak Ukrayna'nın karıştığına dair henüz bir delil bulunmadığı ifade edildi.

Rusya Moskova Konser Salonu Saldırı Ölü yaralı Crocus Belediye binası