MUHALEFETİN KARŞILAŞTIĞI RİSKLER

TAKİP ET

İstanbul'da gerçekleşecek olan yerel seçimlere ilişkin olarak Reuters tarafından yayımlanan bir analizde, seçimin ne kadar kritik olduğu ve muhalefetin karşılaştığı risklere odaklanıldı.

Reuters Analizi: İstanbul Seçimi ve Muhalefetin Karşılaştığı Riskler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak seçimlerin başa baş geçeceği vurgulanırken, MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, "Yarış başa baş, bıçak sırtı" değerlendirmesinde bulundu.

Sencar, "Ekrem İmamoğlu İstanbul'da seçimi kazanırsa ve bu seçim bir şekilde itirazlarla iptal edilmezse, 2028'de cumhurbaşkanı olacak" yorumunu yaparak, İYİ Parti ve DEM Partisi'nin İmamoğlu'na verebileceği zararın ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

Aksoy Araştırma Başkanı Ertan Aksoy ise muhalefetin karşılaştığı en büyük riskin parçalanma olduğuna dikkat çekti. İstanbul'da muhalefetin parçalanması durumunda seçimin daha zor bir hale gelebileceğini ifade etti. Aksoy, "İstanbul seçiminin mikro hedef kitlelerini kim ikna edebilirse, onun kazanabileceği bir seçime dönüştüğünü" söyleyerek, muhalefetin birleşik bir tavır sergileme ihtiyacına vurgu yaptı.

Seçimlere sayılı günler kala yapılan analizler, İstanbul seçiminin sadece yerel bir olay olmanın ötesinde, ulusal düzeyde de büyük bir etkiye sahip olabileceği üzerinde duruyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Reuters