MÜZİĞİN YETENEKLİ İSMİ

TAKİP ET

Emniyet mensubu babasının görevi nedeniyle Sivas'ta dünyaya gelen Ülkü Eyupoğulları, aslen Erzurumlu olup çocukluğunda ailesinin bağlama çalıp türküler söylemesiyle müziğe olan ilgisini keşfetti.

Okul yıllarında müzik yarışmalarında elde ettiği başarılarla dikkat çeken sanatçı, babasının vefatı sonrasında manevi destekçisi İbrahim Erkal'ın yardımıyla İstanbul, Maltepe Musiki Okulu'nda eğitimine devam etti.

2016 yılında ilk albümünü çıkaran Ülkü Eyupoğulları, 2018'de "Hazal'ım" adlı single'ıyla müzik dünyasına adım attı. 2019'da Seyhan Müzik etiketiyle çıkardığı çalışmasıyla dikkatleri üzerine çeken sanatçı, müziğinin gelirini şehit çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak için bağışladı.

Söz ve müziği kendisine ait olan eserleriyle adından söz ettiren Eyupoğulları, 2023 yılında anonim eser "Tak Tak" ile büyük bir başarı elde etti. 2024'ün ilk aylarında piyasaya süreceği yeni eserleriyle hayranlarıyla buluşacak olan sanatçı, müzik kariyerine olan heyecanını sürdürüyor.

Öte yandan, müziğin yanı sıra sanatın farklı alanlarında da yeteneklerini konuşturan Ülkü Eyupoğulları, kendi sahne kostümlerini tasarlayıp dikerken, bu becerisini annesinden öğrendiğini ve şu anda sadece aile içinde kıyafet tasarlayıp dikip, ticari bir kazanç düşünmediğini belirtiyor.

Huzurevi ziyaretleri, köy okullarına oyuncak ve kıyafet yardımları gibi sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken sanatçı, sadece müzikte değil, toplumsal sorumluluk projelerinde de örnek bir figür olmaya devam ediyor. Erzurum'un kurtuluş etkinliklerinde sahne alarak hemşehrileriyle buluşan Ülkü Eyupoğulları, müzik kariyerindeki başarılarıyla olduğu kadar topluma olan katkılarıyla da takdir topluyor.

Ülkü Eyupoğulları Hazalım Tak Tak İbrahim Erkal İstanbul Maltepe Musiki Okulu