OPERASYONUN FECİ SONUÇLARI OLUR

TAKİP ET

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah'a yönelik kara operasyonu planının onaylanmasına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Dujarric, yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bu kararının son derece endişe verici olduğunu belirtti. Refah'a yapılacak bir kara operasyonunun Gazze halkı ve insani yardım operasyonları için feci sonuçları olabileceğine dikkat çeken BM Sözcüsü, böyle bir operasyonun engellenmesini umduklarını ifade etti.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise Netanyahu'nun İsrail ordusunun Refah'a saldırı planını onayladığı duyurulmuştu. Açıklamada, orduyun operasyona hazırlandığı ve sivil nüfusun tahliye edilmesi için gerekli önlemlerin alındığı belirtilmişti.

Bu karar, uluslararası toplumun, yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin barındığı Refah'a girilmemesi yönündeki uyarılarına rağmen geldi. Hamas'ın İsrail ile ateşkes ve esir değişimi mutabakatına ilişkin teklifi ise Katar ve Mısır'daki arabuluculara iletilmişti. Ancak İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Hamas'ın son teklifindeki taleplerin "akıl dışı" olduğunu savunmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu BM Filistin