OY ATMA SÜRESİ 1 , KONUŞMA SÜRESİ 10 DAKİKA

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, bugün Beylikdüzü'nde bulunan Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu Oyunu Kullandı

İmamoğlu, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ve iki oğlu Mehmet Selim ve Semih İmamoğlu ile birlikte sandık başına gitti.

İmamoğlu, saat 12.40 civarında okula gelerek burada yoğun ilgiyle karşılandı. Oyunu kullanmadan önce vatandaşlarla sohbet eden ve fotoğraf çektiren İmamoğlu, 2244 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Hayırlı uğurlu olsun. Şehrimiz, ülkemiz, ilçemiz, bütün beldeler, bütün ilçeler, bütün iller, bütün büyükşehirler... Milletimizin huzuru, barışı, bir arada yaşama mutluluğu; inşallah bolluğa, berekete vesile olur" dedi.

Ayrıca, seçim güvenliğine dikkat çeken İmamoğlu, "Bu seçimin problemsiz geçmesini diliyoruz. Umarım çağdaş bir seviyeye ulaşır, ülkemizde oy kullanma biçiminin, oy sayım ve tasnif biçiminin ve sonuca dönüşmesinin hiçbir sorun yaşanmayacağı şekilde var olmasını da ilerleyen seçimlerde ve yıllarda yaşarız" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun sandık başında yaptığı açıklamaların devamında, "Bugün tabii benim için duygusal bir gün. Çünkü 5 yıllık emeğin helalleşme anı. 5 yıllık emeğin helalleşme anı vatandaşımızın oyuyla en güzel yorumlanabilir. Umarım halkımız, vatandaşımız bu helalleşme duygusunu bana yaşatır. Ben kendi adıma elimden gelenin en iyisini yapmayı, bütün çalışma arkadaşlarım, mesai arkadaşlarım, siyasi yol arkadaşlarımla birlikte en yüksek seviyede; yatırımcı, dayanışmacı, icracı bir süreci İstanbulumuza ve eşitlik ilkesi doğrultusunda hiçbir ilçeyi birbirinden ayırmadan, asla siyasi unsurları önüne koymadan, partizanlığı önüme koymadan bireylerin eşitliği, insanların eşit hizmet alma hakkı üzerinden hareket ettiğimi ifade etmek isterim. Umarım karşılıklı, 16 milyon insanımızla bu seçimde çıkan sandık sonucuyla helalleşiriz" şeklinde konuştu.

Son olarak, İmamoğlu sandık görevlilerine ve vatandaşlara seslenerek, "Bugün herkesin gönlü hoş ve rahat olsun. Bu bağlamda başta YSK olmak üzere il seçim kurulu, ilçe seçim kurullarının da gereken hassasiyeti göstermelerini ülkemizin geleceğini belirleyen bu tür seçimlerde de en ufak sorunun yaşanmadığı bir şekilde sonucun bağlanması konusunda kurallara, kanunlara uygun hassas bir dönemi yönetmelerini dilerim. Yarın sabah Türkiyemizin, İstanbulumuzun çok güzel bir bahar sabahına uyanmasını dilerim" dedi.

Dr. Dilek Kaya İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu