ÖZGÜR ÖZEL : ZAN OLAYINA ŞAŞIRMADIM

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan hakkındaki iddialar için "Olanlara şaşırmadım" yorumunda bulundu.

Özgür Özel: Gökhan Zan Olayına Şaşırmadım

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Özel, Gökhan Zan'ın adaylık süreci ve yaşananların ardından şunları söyledi:

"Gökhan Zan'ın CHP'den İyi Parti'ye gidip geri dönmesi, ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı isteği ve sonrasında adaylık sürecinde yaşananlarla ilgili olarak ben şaşırmadım. Zan'ın hareketlerinde tutarsızlık ve çelişkiler olduğunu gördüm. Onu başka belediyeler için adaylık talebinde bulunurken görünce, gerçekten samimi olmadığını düşündüm."

Özel, Gökhan Zan'ın TİP'ten aday olmasını ise şu şekilde değerlendirdi:

"Gökhan Zan'ın TİP'ten aday olması, öncelikle bir kurumsal tercih olarak değerlendirilmelidir. Ancak yaşananlar gösteriyor ki, Zan'ın siyasi etkisinin artacağını düşünmüyorum. TİP'in bu süreçteki tutumunu da göz önünde bulundurarak, Hatay'da muhalefet seçmenini CHP altında birleşmeye davet ediyorum. Hatay'ı birlikte yöneteceğiz ve ayağa kaldıracağız."

Gökhan Zan'ın yaşananları kumpas olarak nitelemesine ilişkin olarak Özel, "TİP'in arkasında durması durumunda bir kaybettirme potansiyeli vardı ancak Zan'ın bundan sonra etkili bir siyasi aktör olacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Özel, sözlerini, "Geçmişte TİP'e sevgisinden ve CHP'ye kızgınlığından dolayı oy vermeyi düşünen herkesi, yaşananları göz önüne alarak Hatay'ı AK Parti'nin eline bırakmamaları için CHP'ye oy vermeye davet ediyorum" diyerek tamamladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel TİPin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan