POLİSTEN HARİKA BİR OPERASYON DAHA

TAKİP ET

Diyarbakır ve İstanbul'da faaliyet gösteren bir çete, "sazan sarmalı" yöntemiyle oto dolandırıcılığı yaparken çökertildi.

Operasyon sonucunda 20 şüpheli tutuklandı. Dolandırıcılık operasyonunda, şüphelilerin toplam değeri 9 milyon 200 bin TL olan malvarlığına el konuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, araç satışı yapmak isteyenlerin ilanlarını kopyalayarak sahte ilanlar veren ve alıcıları satıcılarla noterde buluşturup parayı kendi hesaplarına aktaran çetenin faaliyetlerini tespit etti.

Eş zamanlı operasyonlarla Diyarbakır ve İstanbul'da çetenin çökertilmesi sağlandı. Operasyonlar sırasında, dolandırıcılıktan elde edilen parayı dövize çevirme anları güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Şüphelilerin üzerinde ruhsatsız tabancalar ve telefonlar bulundu.

Çete üyelerinin tapu kayıtları, sigorta kayıtları, banka hesap hareketleri, şirket varlıkları ve kripto varlıkları incelendi. Bu kapsamda, 2 daire, 1 iş yeri, 1 depo ve 2 araca el konuldu.

Sazan sarmalı yöntemiyle oto dolandırıcılığı yapan 20 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bu olay, Yılmaz Erdoğan'ın "Organize İşler Sazan Sarmalı" filmini hatırlattı.

sazan sarmalı İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri