PROF DR NACİ GÖRÜR: 23 KENT FAY HATTINDA

TAKİP ET

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen kent sempozyumlarının dördüncüsü, Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün katılımıyla Kocaeli Ticaret Odası'nda başladı.

Prof. Dr. Naci Görür: 23 Kent Fay Hattında, Yetkililer Haberdar Değil"

Prof. Dr. Naci Görür, deprem riskine dikkat çekerek, 23 kentin fay hattında olduğunu ve yetkililerin bu konuda bilgisiz olduğunu söyledi.

Görür, depremin doğal bir olay olduğunu belirterek, "Depremler olmasaydı dünya ölü bir gezegen olurdu. Depremler, sadece canlıların yaşayabilmesi için değil, aynı zamanda bereketli toprakların oluşması için de gereklidir" dedi.  Ancak, bu fay hatlarının yerleşim yerleriyle iç içe olduğunu ve buna rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını vurguladı.

23 kentin fay hattında olduğunu ve bu durumdan ne belediye başkanlarının, ne valilerin, ne de hükümetin haberdar olduğunu iddia eden Görür, Jeoloji Mühendisleri Odası'nın geçen sene başta Cumhurbaşkanı olmak üzere yetkililere bu konuda uyarılarda bulunduğunu ancak gereken önlemlerin alınmadığını belirtti.

Ayrıca, Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili alınan önlemlere de değindi. Deprem yasasının halkı daha çok korkuttuğunu ve belediye başkanlarının önünü açması gerektiğini söyledi. Görür, ekonominin depremden sonra ayakta kalması gerektiğini vurgulayarak, ekonominin çökmesinin ikinci bir deprem anlamına gelebileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Görür, konuşmasının sonunda depremin insan hayatını tehdit ettiği bir durumda zamanın mefhumu olmaması gerektiğini, herkesin bir şekilde etkilenebileceğini ve bu nedenle acil önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.