PROF DR NÜKHET SİRMAN GÖZALTINA ALINDI

TAKİP ET

Prof. Dr. Nükhet Sirman, yürüttüğü saha araştırması sırasında yapılan bir görüşmeyle ilgili gerekçe gösterilerek İstanbul'da gözaltına alındı ve daha sonra Mersin'e götürüldü.

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyeni Prof. Dr. Nükhet Sirman Gözaltına Alındı

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde görevli olan ve barış odaklı çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Nükhet Sirman, yürüttüğü saha araştırması sırasında yapılan bir görüşmeyle ilgili gerekçe gösterilerek İstanbul'da gözaltına alındı ve daha sonra Mersin'e götürüldü.

Evrensel'in haberine göre, barış akademisyeni Nükhet Sirman'ın saha araştırması kapsamında gerçekleştirdiği bir görüşmeyle bağlantılı olarak gözaltına alındığı belirtiliyor. Gözaltı sürecinde keyfi uygulamalara maruz bırakıldığı iddia edilen Sirman'ın, Disiplinlerarası Araştırma ve Danışmanlık (Dissensus Research) tarafından yapılan açıklamaya göre, 23 Mart Cumartesi günü İstanbul'da gözaltına alınıp Mersin'e götürüldüğü bildiriliyor.

Dissensus Research'ün yaptığı açıklamaya göre, Nükhet Sirman'ın Mersin'de Dissensus araştırma bünyesinde yürüttüğü saha araştırması sırasında iletişim kurduğu bir kişi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alındığı ifade ediliyor. Ancak, henüz avukatların dosyayı göremediği için soruşturma hakkında kısıtlı bilgiye sahip olunduğu vurgulanıyor. Dissensus Research, çalışma arkadaşlarının araştırma faaliyetleri içinde olduğunun kolayca anlaşılabileceğini ve bu tür tedbirlerin kabul edilemez olduğunu dile getiriyor.

Prof. Dr. Nükhet Sirman Gözaltı Dissensus Researc