RUSYA UKRAYNA'YI İHA'LARLA VURUYOR

TAKİP ET

Ukrayna'nın Harkiv kenti, Rusya'nın Şahed model insansız hava araçlarıyla (İHA) yoğun saldırısına maruz kaldı.

Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov'un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, yerel saatle 01.16'da Rus ordusu en az 15 adet Şahed tipi İHA'yı Harkiv'e yönlendirdi. Ancak bu İHA'lardan yarısının Ukrayna hava savunma kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Sinegubov, saldırının etkisiyle Harkiv'in Novobavarskiy, Slobidskiy ve Saltivski semtlerine isabetler olduğunu bildirdi. Novobavarskiy semtinde 14 katlı bir apartmanın hedef alındığını ve saldırı sonucunda apartmanın üst katlarının balkonlarının zarar gördüğünü açıkladı. Saldırı sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır, 5'i orta derecede olmak üzere 12 kişi de yaralandı. Ölen 3 kişinin ise ilk saldırı sırasında arama kurtarma ekiplerine katılanlar olduğu belirtildi.

Harkiv Bölge Savcılığı tarafından yapılan açıklamada ise Novobavarskiy semtinde 4 isabet olduğu ve evlerin, marketin, eczane, otomobil ve bir sağlık kurumunun hasar gördüğü aktarıldı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ise Rusya'nın gece boyunca 20 adet Şahed İHA kullanarak Ukrayna topraklarına saldırdığını duyurdu ve bu saldırıda 11 İHA'nın etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Bu gelişmeler, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde yaşanmasıyla birlikte, bölgedeki tansiyonu yükseltmeye devam ediyor.

Rusya Ukraynı İHA Saldırıları Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov