SAĞANAKLAR KÖTÜ VURACAK

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Güney Ege bölgesinde özellikle Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara neden olabilir. Vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Ayrıca, ülkemizin genelinde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu olacağı, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Çeşitli bölgelerde yağışların yer yer kuvvetli olabileceği, gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları görülebileceği, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesinin bulunduğu ifade ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Muğla Sağanak Yağmur