SEÇİM GÜNÜ KİM NEREDE OYUNU KULLANACAK?

TAKİP ET

Türkiye, 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimlere hazırlanırken, siyasi liderlerin ve adayların oy kullanacakları yerler belli oldu.

Liderler Yerel Seçimde Nerede Oy Kullanacak?

Ülkede 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, 206 binden fazla sandık kurulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her seçimde olduğu gibi İstanbul Saffet Çebi İlköğretim Okulu'nda oy kullanacak. Oy verme işleminden sonra İstanbul'da kalması ve akşam saatlerinde Ankara'ya geçmesi bekleniyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da bulunan Anıttepe Ortaokulu'nda oyunu kullanacak ve seçimin MHP Genel Merkezi'nde takip edecek.

CHP Genel Başkanı Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu'nda oy kullanacak ve seçim sonuçlarını Ankara'daki genel merkezde takip edecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Ankara'da Bilkent T Emlak Bankası Ortaokulu'nda oy kullanacak ve seçim sonuçlarını kurmaylarıyla birlikte genel merkezde izleyecek.

Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da nerede oy kullanacakları merak konusu:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'nde bulunan Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullanacak.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, Kağıthane İMECE Okulu'nda oy kullanacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ümitköy İmam Hatip Lisesi'nde oy kullanacak.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Kocatepe İlkokulu'nda oy kullanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP Genel Başkanı Genel Başkanı Özgür Özel İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Cumhur İttifakı ın İstanbul adayı Murat Kurum Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı