SEÇİM GÜNÜ YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, Türkiye'deki yerel seçimlerde hava durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şahbaz, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının 6-10 derece artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirtti. Seçim günü için ise yurt genelinde az bulutlu ve açık bir hava öngörüldüğünü ifade etti.

Şahbaz'a göre, Türkiye genelinde hava durumu şu şekilde öngörülüyor: Yağışlı sistemin yurdun doğu kesimlerinde etkili olduğu belirtilen açıklamada, bu sistemin yarından itibaren ülkeden uzaklaşacağı ve yerini yüksek basınç merkezinin etkisine bırakacağı ifade edildi. Bu durumun seçim gününde genel olarak az bulutlu ve açık bir havayı beraberinde getireceği belirtilirken, iç kesimlerde öğle saatlerinde mevzi sağanak yağışların görülebileceği de vurgulandı.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük iller için ise seçim gününde az bulutlu, açık ve öğleden sonra parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının ise 6 ila 10 derece arasında artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

Özellikle Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kalın kar örtüsü nedeniyle çığ riskinin yüksek olduğu uyarısında bulunan Şahbaz, bu bölgelerdeki vatandaşların dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Hava Durumu Seçim günü hava