SEÇİM KAMPANYASI CAMİLERDE YAPILIYOR

TAKİP ET

Gaziantep'te AKP teşkilatı, camilerde cuma namazı için gelen yurttaşlara propaganda paketi dağıtarak seçim çalışmalarını cami bahçelerine taşıdı.

AKP Seçim Kampanyası Cami Bahçesine Taşındı: Seçim Propagandası Namaz Öncesi Dağıtıldı

Dağıtılan paketler içerisinde kolonya, kalem, kahve ve "Türkiye Yüzyılı Belediyeciliği" kitapçığı bulunuyordu. Bu uygulamaya CHP'li Hasan Şencan'dan tepki geldi.

İçerik ve Tepkiler:

AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi logolu bez çantaların içerisinde, kolonya, blok kağıt, kahve ve kalem yer alıyordu. Ayrıca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in fotoğrafının yer aldığı "Türkiye Yüzyılı Belediyeciliği’nde Gaziantep İmzası" kitapçığı da paketin içinde bulunuyordu. Üzerindeki eşyaların ve blok kağıtların üzerinde yine Fatma Şahin’in isminin yazılı olduğu belirtildi.

Gaziantep Şahinbey Belediye Meclisi CHP Üyesi Hasan Şencan, bu uygulamaya tepki gösterdi ve seçim çalışmalarının ibadet alanlarına taşınmasını kınadı. Şencan, yaşananları 'rezillik' olarak nitelendirirken, AKP'nin bu hareketini koltuk sevdası olarak yorumladı. Cuma namazı sırasında yapılan seçim propagandasını kınayan Şencan, halkın AKP'ye en güzel cevabı vereceğini ifade etti ve temiz bir belediyecilik anlayışıyla Gaziantep'te değişim sağlanacağını belirtti.

Bu gelişme, siyasetin ve seçim çalışmalarının toplumun dini ve ibadet alanlarına ne şekilde müdahale ettiği üzerine yapılan tartışmaları yeniden gündeme getirebilir.