SEVGİ ÜZGEN MUHTEŞEM KONSERE HAZIR

TAKİP ET

Türk Koro Müziğinin İstanbul'da yaşayan önemli ismi Sevgi Üzgen suskunluğunu 25 Şubat 2024 Pazar günü düzenlenen bir konserle bozuyor.

İSTANBUL - İstanbullu müzikseverlerin yakından tanıdığı ve çok sevdikleri Üzgen, konserde hocası Alaaddin Pakyüz’e ait ‘Gönüde aşk denen mutluluk varken’ adlı eserle sevenlerinin karşısına çıkacak.

Onlar profesyonel değil ama bir profesyonelden daha arzulu ve istekli sanatçılardır ait oldukları dünyada.

Sayıları binler hatta on binlerle ölçülür fakat aralarında üstün yorum ve müzik bilgisiyle sıyrılıp müzikseverlerin hafızasına isimlerini kazıyanların sayısı çok azdır bu alemde.

Sevgi Üzgen, işte o sıyrılmış, özellikle Türk Sanat Musikisi aşığı müzikseverlerin hafızalarına ismini kazımayı başarmış ender seslerdendir. Üzgen’i dinlemek büyük keyiftir.

Hayranlarının beğeniyle izlediği ve dinlediği sanatçı, musikişinas halk tarafından ilgiyle takip edilirken aynı havayı soluduğu ortam arkadaşlarının sıkça nazarına gelmekten, hiç olmayacak konularda kendisini ipe sapa gelmez polemiklerin içinde bulmaktan muzdarip sabrı yüksek şarkıcılardandır aynı zamanada.

Üzgen bu hafta saat 15.00’deki konsere hazır. Son birkaç aydır bir cemiyet çatısı altında sanat yaşamını sürdüren Üzgen, hocası Alaaddin Pakyüz’e ait dillere pelesenk olabilecek güzellikte bir eserini seslendirecek.

Cemiyetin protokol salonunda düzenlenen konserde hocası Pakyüz’ün Hicaz makamında ki ‘Gönülde aşk denen mutluluk varken’ isimli eserini seslendirecek olan Koro Müziği’nin sultanı Sevgi Üzgen, her konserde olduğu gibi bu konserde de kendisini dinlemeye gelecek hayranlarından alkışın en büyüğünü almaya hazır gibi görünüyor.

Sevgi Üzgen Sanatçı Konser Alaaddin Pakyüz Gönülde aşk denen mutluluk varken 25 Şubat 2024 Pazar Üsküdar Musiki Cemiyeti