ŞİMDİLİK İSTANBUL TRAFİĞİNDE BEKLİYORLAR

TAKİP ET

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması, İstanbul'dan yola çıkan vatandaşların havalimanlarına ve otogarlara akın etmesine neden oldu. Bu durum, İstanbul'un birçok noktasında trafik kilitlenmesine ve trafik yoğunluğunun yüzde 78'e yükselmesine sebep oldu.

İstanbul'da Bayram Yoğunluğu: Trafik Kilitlendi

Mesai saatinin sona ermesiyle başlayan 9 günlük bayram tatili, memleketlerinde veya tatil beldelerinde vakit geçirmek isteyen vatandaşların yola çıkmasıyla kentin birçok yerinde trafik akışının yavaşlamasına neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik Uygulaması'na göre, saat 18.40 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 78 olarak ölçüldü. Özellikle Avrupa Yakası'nda TEM Otoyolu Edirne istikameti Mahmutbey gişeleri girişinde ve D-100 yan yolda Avcılar'dan Beylikdüzü istikametine trafik yoğunluğu dikkat çekiciydi.

Anadolu Yakası'nda ise D-100 kara yolunda Kadıköy ile Kartal arasında ve TEM Otoyolu'nun Ataşehir, Sancaktepe ve Ümraniye noktalarında her iki yönde yoğunluk devam ediyordu. Şile Otoyolu'nda da Üsküdar'dan Ümraniye'ye kadar trafik ağır ilerliyordu.

Tatilin başlamasıyla birlikte İstanbul Havalimanı'nda da yoğunluk yaşanıyordu. Bugün havalimanından 269 bin 88 yolcunun seyahat etmesi bekleniyordu. Havalimanından Salı günü ise 278 bin 688 yolcunun seyahat etmesi planlanıyordu.

Öte yandan, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda da tatilini memleketinde geçirmek isteyen yolcuların yoğunluğu devam ediyordu. Birçok otobüs işletmesinin artan talepleri karşılayabilmek için ek seferler koyduğu görülürken, otogara gelen yolcuların neden olduğu yoğunluk iç ve dış hatlarda hissediliyordu.

İstanbul'daki bu yoğunluk, bayram tatilinin uzun olması ve vatandaşların tatil keyfini aileleriyle geçirmek istemesiyle birleşince kent genelinde ulaşım aksamalarına neden oldu.

Bayram trafiği İstanbul trafik İstanbul Trafiği Ramazan Bayramı İstanbul Havalimanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik Uygulaması D-100 kara yolu TEM Otoyolu