ŞİŞLİ'DE OTELDE KALMIŞ BAŞAKŞEHİR'E GEÇMİŞ

TAKİP ET

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen ve en az 137 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan vatandaşı dört IŞİD militanından biri olan Şamsidin Fariduni'nin İstanbul'da konakladığı ve ardından Başakşehir'e geçtiği tespit edildi.

Moskova'daki Saldırıyı Gerçekleştiren IŞİD Militanı İstanbul'da Tespit Edildi

Tacik uyruklu Şamsidin Fariduni, şubat ayında İstanbul Şişli'deki bir otelde dört gece konakladıktan sonra Başakşehir'e taşındı. Ancak, Fariduni'nin İstanbul'da kimlerle temas kurduğu, Başakşehir'deki evde kimlerle kaldığı ve İstanbul'a ne amaçla geldiği hakkında net bir bilgiye ulaşılamadı.

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti, Şamsidin'in İstanbul'dan fotoğraflar paylaştığı tarihte Fatih Cami'nin görüldüğünü bildirdi.

Ankara-Moskova hattındaki güvenlik ve diplomasi görüşmelerinde, Türkiye'nin saldırıda IŞİD’in Horasan Vilayeti kolunun izlerini tespit ettiği bilgisi paylaşıldı. Bu, Türkiye'nin ilk kez IŞİD’in Horasan Vilayeti kolunu saldırıyla ilişkilendirdiği anlamına geliyor.

IŞİD Horasan Vilayeti'nin geçmişte Afganistan'daki ve dışındaki camilere yönelik saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor. Bu saldırılar arasında ABD suikastıyla öldürülen komutan Kasım Süleymani'nin mezarı çevresindeki bombalı saldırılar, Kabil'deki Rus büyükelçiliğine düzenlenen saldırı, Kabil Uluslararası Havaalanı'ndaki saldırı ve Kabil'deki doğumevine yönelik saldırı gibi olaylar bulunuyor.

Taliban'ın örgüte karşı operasyonlarına rağmen IŞİD Horasan Vilayeti'nin Afganistan içindeki saldırıları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Afganistan'ın Kandahar kentinde bir bankanın önünde gerçekleşen intihar saldırısını da örgüt üstlendi.

Crocus City Hall konser salonu Şamsidin Fariduni IŞİD Horasan Vilayeti