'SORUŞTURMANIN BİTMESİNİ İSTEMİYOR'

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği iddia edilen 'para sayma' görüntülerine de değindi. İşte Özel'in konuşmasından öne çıkanlar:

 

Değişim ve Kurultay: Halkın değişim isteğinin önemine vurgu yaparak, 1 Nisan'a kadar değişim talebinin olduğunu ancak bu değişimin sokakta gerçekleştiğini belirtti. CHP'de çoklu kurultayın Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade etti ve değişim konusunda istenilen noktada olduklarını söyledi.

Aday Adaylıkları ve Ön Seçim: CHP'de aday adaylıklarının nasıl belirlendiğine dair süreci anlattı. Ön seçim sürecinde adayların neden seçildiğini açıkladıklarını ve kadın ve genç kotalarını ön plana çıkardıklarını belirtti.

Söylem Üstünlüğü: Erdoğan'ın söylem üstünlüğüne dikkat çekerek, kendisinin bu kavgayı emekçiler, çiftçi ve emekliler üzerinden vereceğini ifade etti.

Para Sayma Görüntüleri: İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntülerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Görüntülerin il binasını satın almak için olduğunu ve para sayan kişinin il başkanlığının saymanı olduğunu belirtti. Ayrıca, o gün orada bulunanların gayet meşru bir iş yaptığını ve hatta etrafındakilerin bir AK Partili avukatın ofisinde olduklarını söyledi. Soruşturmanın hızlı bir şekilde sonuçlanmasını istediklerini ve bu konuda Tayyip Erdoğan'ın da soruşturmanın seçime kadar bitmemesini istediğini ifade etti.

Özgür Özel, bu konunun seçim sonucuna etki ettiğini iddia eden birinin olmadığını ve bu konunun kesin bir dille yalanlandığını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel CHP İstanbul İl Başkanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan