SOSYAL MEDYA Z KUŞAĞINI MUTSUZ ETTİ

TAKİP ET

ABD'li genel cerrah Dr. Vivek Murthy'nin yaptığı bir araştırma, 15 ila 24 yaş arasındaki kişilerin, eski nesillere göre daha az mutlu olduğunu ve Z kuşağının sosyal medyaya sürekli maruz kalmasının bunun nedenlerinden biri olduğunu ortaya koydu.

Dr. Murthy, gençlerin sosyal medyada geçirdikleri zamanın fazlalığını vurgulayarak, ABD'li gençlerin günlük ortalama beş saatini sosyal medyada geçirdiğini ve üçte birinin hafta içi gece yarısına kadar cihazlar başında uyanık kaldığını belirtti. Bu durumun gençler üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ifade etti.

Araştırmaya göre, sosyal medyanın gençler üzerindeki zararlarını azaltmak için acil yasa tasarısı çağrısında bulunuldu. Bu tasarıda, sosyal medya platformlarının özellikle sonsuz kaydırma gibi zararlı özelliklerinin sınırlandırılması veya kaldırılması önerildi.

Dünya Mutluluk Raporu'na göre, son yıllarda gençlerin yaşlılardan daha az mutlu olduğu bir eğilim gözlemlenmekteydi. ABD'de ise 2017'de bu durum değişti ve azalan refah sebebiyle ABD, en mutlu 20 ülke listesinden çıktı. Batı Avrupa'da da benzer bir eğilim gözlenmekte olup, gençlerin yaşadığı bu mutsuzluğun acil politika eylemlerini gerektirdiği belirtildi.

Finlandiya yine birinci sırada yer alırken, Türkiye ise 98. sıraya gerilediği raporda belirtildi.

ABDli genel cerrah Dr. Vivek Murthy Z kuşağı