TİCARİ KAYGIYLA MÜZİK OLMAZ

TAKİP ET

Türk Halk Müziği ses sanatçısı ve aynı zamanda Kültür Bakanlığı'nda Müzik Sahne Sanatları Şube Müdürü olarak görev yapan Ahmet Kerim Matur, söz ve müziği Nurşah Acun'a ait olan "Geriye Dönemezsin" adlı tekli şarkısıyla müzikseverlerle buluştu.

Dark'n Dark Music etiketiyle Koloni Müzik firması aracılığıyla sunulan bu eserin aranjör koltuğunda başarılı isim Emre Meralli bulunuyor. İstanbul Honeybee Studios ve Rumeli Hisarı'nda yönetmen Enes Bilal Taşcı tarafından çekilen klibin görüntüleri, Ahmet Kerim Matur'un performansıyla şarkının ruhunu yansıtmayı amaçlıyor.

Ahmet Kerim Matur, Celal Güzel ses, Mukim Tahir, Kazancı Bedih, İzzet Altınmeşe, İbrahim Tatlıses ve Kubilay Dökmetaş'ın türkülerini ve uzun havalarını dinleyerek büyüdüğünü belirtirken, 2000-2012 yılları arasında Kültür Bakanlığı Gençlik Korosu'nda ve Mamak Kültür Merkezi Konservatuvarı'nda TRT radyo şefleri Bircan Pullukçuoğlu, Ümit Bekizağa ve TRT radyo ses sanatçısı Kubilay Dökmetaş'tan 4 yıl boyunca nota, tavır ve nazariyat dersleri aldığını vurguladı.

Uzun yıllar Türk Halk Müziği yorumcusu olarak sahne alan Ahmet Kerim Matur, genç yeteneklerin olduğunu ve bu yetenekli gençlerin konservatuarlardan yetiştiğini ifade ederek, "Eğer bir kişi sanatı para kazanmak için yapıyorsa, müzik endüstrisinde kalıcı olamaz" uyarısında bulundu.

Türk Halk Müziği Koloni Müzik firması İstanbul Honeybee Studios Rumeli Hisarı Enes Bilal Taşcı Ahmet Kerim Matur