'TRAFİKTE BİZ DE VARIZ!'

TAKİP ET

Ordu'da faaliyet gösteren motosikletli kuryeler, motosiklet kazalarına dikkat çekmek ve yaşadıkları zorluklara ses vermek amacıyla konvoy oluşturarak şehir turu attı.

Kuryelerden Trafik Eylemi: "Trafikte Biz de Varız"

"Trafikte Biz de Varız" eylemine, geçirdiği kaza sonrasında sol bacağı kesilen kurye Cemil Bilgili de katıldı.

21 Şubat tarihinde Altınordu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında sol bacağı kesilen Cemil Bilgili'nin durumu, motosikletli kuryeleri bir araya getirdi. Kuryeler, motosiklet kazalarının artış gösterdiği son dönemde dikkat çekmek ve trafikte haklarına vurgu yapmak adına bir araya gelerek eylem düzenledi.

Yaklaşık 5 kilometrelik bir mesafede konvoy oluşturan kuryeler, kornalar çalarak pankartlar eşliğinde şehir turu attı. Daha sonra Ordu Adliyesi önünde basın açıklaması yapan kuryeler, motosikletli kurye faaliyetlerinin internet alışverişinin artmasıyla birlikte yaygınlaştığını belirtti.

Ordu Motorlu ve Motosikletsiz Kuryeler Derneği Başkanı Soner Kelsoy, kazalar sonucunda meslektaşlarının ellerini ve bacaklarını kaybettiklerini dile getirerek, "Trafikte biz de varız ve trafikte olan değerimizi kazanmak istiyoruz" dedi.

Eyleme katılan Cemil Bilgili ise kaza sonrası yaşadığı zorlukları tekerlekli sandalye ile adliye önünde paylaştı. Bilgili, "Kaza nedeniyle bacağım kesildi. Trafikte çok sorun yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Kuryeler, insanlara seslerini duyurmak ve trafikte haklarına dikkat çekmek amacıyla bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirttiler.

Ordu Motorlu ve Motosikletsiz Kuryeler Derneği Başkanı Soner Kelsoy Cemil Bilgili Trafikte Biz de Varız Eylem Protesto