TRUMP'IN PARA CEZASI DÜŞÜRÜLDÜ

TAKİP ET

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın sivil dolandırıcılık davasında verilen 464 milyon dolarlık ceza, New York Temyiz Mahkemesi tarafından 175 milyon dolara düşürüldü. Mahkeme ayrıca Trump'a cezayı ödemesi için ekstra 10 gün süre tanıdı.

Trump'ın Cezası 464 Milyon Dolardan 175 Milyon Dolara İndirildi

Karar, New York Başsavcısı Letitia James'in 464 milyon dolarlık para cezasını tahsil etmek için Trump'ın mülklerine ve banka hesaplarına el koyma girişimini durdurdu.

Ayrıca, Trump'ın New York'taki bir şirkette üç yıl boyunca memur ya da yönetici olarak görev yapmasını yasaklayan karar da askıya alındı. Trump'ın oğulları Donald Trump Jr. ve Eric Trump'ın da New York'taki şirketlerde iki yıl boyunca yönetici olarak görev yapmalarını engelleyen karar geçici olarak durduruldu.

Trump'ın avukatları, cezanın tamamını teminat altına almanın mümkün olmadığını belirterek cezanın 100 milyon dolara indirilmesini talep etmişti. Mahkeme, Trump Organization şirketinin mali durumunu izlemek üzere kurulan mali gözlemcinin yetkilerini arttıran kararını ise devam ettirdi.

New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan sivil dolandırıcılık davasında Trump, Trump Organization şirketi ile bazı yöneticileri banka kredileri ve sigorta işlemleri konusunda yanıltmakla suçlanmıştı. Davada Trump'a ve şirketinde çalışan oğullarına toplam 364 milyon dolarlık para cezası verilmişti. Mahkeme masraflar ve ceza faiziyle birlikte Trump'ın ödeyeceği toplam miktarın 464 milyon dolara ulaştığını açıklamıştı.

ABD in eski Başkanı Donald Trump Para Cezası