TUNÇ SOYER'DEN VEDA KONUŞMASI

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantısında veda konuşması yaptı.

Ev sahipliğini yaptığı toplantıda, yeniden aday gösterilmeyen Başkan Soyer'e veda edildi.

Soyer, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Cumhuriyet’in 100. yılında bu şehirde belediye başkanlığı yapmış olmak bana hayatım boyunca yetecek en büyük gurur. Ancak ben yola devam ediyorum çünkü bu ülkenin bu hikâyeyi hak ettiğini düşünmüyorum. Sizlerle birlikte yol yürümek istiyorum."

İEKKK'nin Türkiye'deki örneği bulunmayan bir yapı olduğunu vurgulayan Soyer, kurulun önemine değindi. "Bu kurul inanılmaz kıymetli bir kurul. Burada tarih, siyaset, arkeoloji, her şey konuşuluyor. Burada büyük bir içtenlikle bütün farklılıklar masaya yatırılıyor. Bu son derece kıymetli bir durum. O yüzden önümüzdeki süreç neyi getirirse getirsin, ne olacaksa olsun bu kurul kalmalı" ifadelerini kullandı.

Kendisine gösterilen değer için teşekkürlerini ileten Soyer, "Bana çok büyük bir yük yüklediniz, asla bu değer karşısında sizleri mahcup etmeyeceğimi belirtmek istiyorum. Empati yapmak en çok gayret ettiğim nokta. Empati yapmaya başladığınızda demokrasinin de yolunu açmış oluyorsunuz. Benim en çok yapmaya çalıştığım şey bu. Bu gurur bana yetiyor" şeklinde konuştu.

Toplantıda, İEKKK Dönem Başkanı Mehmet Ali Kasalı tarafından Tunç Soyer'e teşekkür plaketi verildi. Ayrıca, İEKKK üyeleri de Başkan Soyer'e hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi sundu.

İEKKK İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer