TUNÇ SOYER GİDERAYAK BASTI ZAMMI

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ gibi belediye şirketlerinde çalışan 5 bin 800 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı.

HAFİZE SÖNMEZ 

İZMİR - Bu sözleşme ile işçilerin ücretlerinde yüzde 67,07 oranında artış yapıldı. Başkan Soyer, bu anlaşmanın bayram havasında imzalandığını ve emekçilerin enflasyona ezdirilmemesi için gerekenin yapıldığını belirtti.

Tunç Soyer, belediye şirketlerinde çalışan işçilerin emeğinin karşılığını alması için 5 yıl boyunca mücadele ettiklerini ifade etti. Enflasyonun işçileri ezmemesi için çaba gösterdiğini vurgulayan Soyer, görev süresinin sona ermesine rağmen emek mücadelesinin devam edeceğini dile getirdi.

Belediye İş Genel Başkan Yardımcısı Güney Demirdaş ise Soyer'in işçilerden yana tavır aldığını ve emeğe değer verdiğini söyledi. Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Atalay da Tunç Soyer'in emeğe ve emekçilere değer verdiğini ifade etti.

İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilerin ücretlerinde sağlanan yüzde 67,07'lik artış dikkat çekiyor. İkinci yıl için ise açıklanacak enflasyon ve refah payı ile birlikte artışlar yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İZSU İZDOĞA İZULAŞ Zam