TÜRKER İNANOĞLU 88 YAŞINDA VEFAT ETTİ

TAKİP ET

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olan yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu, 88 yaşında yaşama veda etti. Uzun bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden İnanoğlu, hayata gözlerini yumdu.

Türk Sinemasının Dev İsmi Türker İnanoğlu 88 Yaşında Hayatını Kaybetti

Türk sinema dünyasının önemli isimlerinden biri olan İnanoğlu, uzun yıllar boyunca sinema sektörüne yaptığı değerli katkılarla tanındı ve sevildi.

Safranbolu'da 18 Mayıs 1936 tarihinde doğan Türker İnanoğlu, Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken sinema alanına adım attı. Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlerle çalıştıktan sonra 1960 yılında "Köyde Bir Kız Sevdim" filmiyle yönetmenliğe başladı.

Kendi film şirketi Erler Film'in sahibi olan İnanoğlu, 1985 yılında bir televizyon stüdyosu kurarak televizyon yapımlarına da imzasını attı. Ayrıca İstanbul'da çeşitli sinemaların da sahibi olan İnanoğlu, 2005 yılında Türker İnanoğlu Maslak Show Center'ı açarak sanat dünyasına yeni bir soluk getirdi.

Türker İnanoğlu'nun vefatı, Türk sinema ve sanat camiasını derin bir üzüntüye boğdu. Ünlü oyuncu Gülşen Bubikoğlu ile evli olan İnanoğlu, sinema dünyasında bıraktığı izlerle her zaman hatırlanacak.

Türker İnanoğlu Sinemacı Ölüm Vefat