UĞURSUZLUKTA SINIR TANIMAYAN MEKAN ÇIKTI

TAKİP ET

Beşiktaş'ta meydana gelen yangın faciasının ardından, Masquerade adlı gece kulübünün geçmişte yaşadığı olaylar ve cinayetler de gün yüzüne çıktı.

16 katlı bir binanın eksi 1. katında bulunan Masquerade kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybederken, binada gece kulübü bulunması nedeniyle daire sakinlerinin şikayetçi olduğu belirtildi.

Masquerade kulübünün geçmişinde yaşanan silahlı saldırılar ve cinayetler de ortaya çıktı. Kulüp, 13 yıl önce Discorium adıyla hizmet veriyordu ve R&B ile Hip Hop müziği ile tanınıyordu. Bu mekanda dünyaca ünlü sanatçılar performans sergilemişti.

2008 yılında, Discorium adı altında faaliyet gösterirken, İstanbul'un eski emniyet müdürü Şükrü Balcı'nın oğlu Ertuğrul Balcı, bar girişinde güvenlik görevlisiyle tartıştığı sırada silahla vurarak bir kişinin ölümüne neden olmuştu.

2010 yılında kulübün adı Masquerade olarak değişti ve 2015 yılında İsveçli bir turist olan Maggie Bagdo, kulübün önünde maganda kurşunuyla hayatını kaybetti.

2016 yılında Masquerade'de başka bir silahlı saldırı daha yaşandı. Kulüpte eğlenen saldırganlar, içerideki çalışanlarla tartıştıktan sonra dışarı çıkarak kulübe kurşun yağdırdı ve iki güvenlik görevlisi yaralandı.

Aynı yılın Mayıs ayında kulübe silahla girmek isteyen üç kişi ile görevliler arasında çıkan kavga sonucunda bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Geçen yıl ise Mayıs ayında yaşanan bir olayda, kulüpte eğlenen bir kişi, çıkışta kavgaya karıştıktan sonra aracıyla bekleyen kişilere daldı ve kavgayla ilgisi olmayan bir vale hayatını kaybetti.

Bu olaylar, Masquerade kulübünün geçmişinde yaşanan çeşitli olaylar ve cinayetlerin sadece birkaç örneğini oluşturuyor, bu da yangın faciasının mekanın tarihinin bir parçası olduğunu gösteriyor.

Masquerade Beşiktaş Yangın Cinayet Vale Turist