ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA 'TREN TEPKİSİ'

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılıp, parasının İBB'den kesilecek olan Bakırköy-Kirazlı metro hattının detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

İmamoğlu'nun Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı ve Ulaştırma Bakanlığı'na Tepkisi: "Tren Hikayesi"

Başkan İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Bahçelievler Belediye Başkan adayı Emine Gülizar Emecan ile birlikte gerçekleştirdiği ilçe turunda, halka hitap ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçelievler ile Bağını Koparmayan İmamoğlu'nun Duygusal Anlatımı

İmamoğlu, Bahçelievler'in kendisi için özel bir yer olduğunu belirterek, eşi Dilek İmamoğlu ile ilk yuva kurduğu bu semtte geçen zamanı anlattı. "Bu sokaklardan geçerken ama işimden dolayı ama sosyal sorumluluklarından dolayı, kim derdi ki, bir gün gelecek ve ben burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak size hitap edeceğim. Bunu kimse tahmin edemez" diyen İmamoğlu, duygusal anlar yaşattı.

Bahçelievler'de Tarih Yazmaya Hazırlar: "Üçümüz Birlikte"

Bahçelievler'in gücüne vurgu yapan İmamoğlu, Emine Gülizar Emecan ve Özgür Çelik ile birlikte Bahçelievler'de tarih yazacaklarına inandığını belirtti. Bu seçimde Bakırköy'den Maltepe'ye, Üsküdar'dan Bahçelievler'e kadar İstanbul genelinde 4 kadın belediye başkan adayının seçileceğine olan inancını dile getirdi.

İstanbul'a Yeni Metro Hattı Müjdesi: Ataköy-İkitelli 18 Mart'ta Açılıyor

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünde İstanbullulara müjde veren İmamoğlu, Ataköy-İkitelli metro hattının 18 Mart'ta hizmete açılacağını duyurdu. Ataköy-İkitelli hattının bir bölümünün duraklarının Bahçelievler'de olacağını belirten İmamoğlu, bu yeni hattın İstanbul için hayırlı olmasını temenni etti.

Bakanlığın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Tren Maliyetini Kesme Kararı

İmamoğlu, konuşmasında Bakırköy-Kirazlı metro hattının açılışıyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı'nın aldığı bir karara dikkat çekti. Bakanlık tarafından yapılan metro hattının maliyetinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden kesilecek olması, İmamoğlu'nun sert tepkisine neden oldu. "Sanki İBB Kaf Dağı’nda bir belediye ya da Patagonya'da bir belediye. Bu ne devlet adabına uyar ne insanlığa sığar." diyen İmamoğlu, bu durumu kabul etmediklerini vurguladı.

Bakanlığın Protokole Uymaması: "Allah'ın Adamı mısınız?"

Bakırköy-Kirazlı metro hattının ihalesi gereği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol uyarınca trenlerin Ulaştırma Bakanlığı tarafından alınması gerektiğini hatırlatan İmamoğlu, bakanlığın protokole uymayarak trenleri almadığını ifade etti. Bu durumun hattın işleyişini ve sefer sıklığını etkileyeceğini belirten İmamoğlu, "Ya be Allah'ın adamı, ya sen bakanlıksın, milletin bütçesiyle iş yapıyorsun." dedi.

İstanbul'un Metro Projelerindeki Onay Sorunu: "Millet O İmzayı Attıracak"

İmamoğlu, İstanbul'un önemli metro projelerinden biri olan Yenikapı-İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının 1,5 seneyi aşkın bir süredir beklediğini ve sadece bir imza ile başlayabileceğini ifade etti. Milletin, bu imzayı Cumhurbaşkanlığı'na attıracağını belirten İmamoğlu, "Milletin karşısında hiçbir güç duramaz. Millet, o imzayı, Cumhurbaşkanlığı’na attıracak kardeşim. Artıracak değil mi? Bitti." diyerek önemli bir vurgu yaptı.

Ekonomik Durumu Eleştiri: "Ne Bakan Kaldı Ne Işıltı Kaldı"

Son olarak, Türkiye'nin ekonomik durumuna yönelik eleştirilerde bulunan İmamoğlu, hükümet yetkililerinin verdiği olumlu ekonomi söylemlerine karşı çıkarak, "Bakanın biri, 2021’de dedi ki, ‘Türkiye uçacak, uçacak’ dedi. Evet, uçuyor. Ama uçurumdan aşağı uçuyor." diyerek sert bir eleştiri yaptı. Geçmişte yapılan açıklamaların tutmadığını ve ekonomik durumun zorluğunu vurgulayan İmamoğlu, "Ne bakan kaldı ne ışıltı kaldı." ifadeleriyle sona erdi.

31 Mart'ta Milletin Dersi: "Vız Gelir, Tırıs Gider"

Son olarak, İmamoğlu, hükümet yetkililerinin İstanbul'a yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çekerek, 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde milletin vereceği dersin önemine vurgu yaptı. "Farkında mısınız? Birkaç haftaya kalmaz, 1-2 hafta içinde o da gelir, o da gelir. Onlara, ‘Yahu işi gücü bırakıp İstanbul'a koşacağınıza, esas işinizle uğraşın’ diyeceğiniz o dersi, 31 Mart'ta sandıkta vermeye hazır mısınız?" diyen İmamoğlu, milletin gücüne olan inancını ve seçim öncesi kararlılığını vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Dilek İmamoğlu CHP Bahçelievler Belediye Başkan adayı Emine Gülizar Emecan