ÜLKENİN DOĞUSU KIŞ, BATI'SI YAZ

TAKİP ET

Hafta sonu hava durumu ile ilgili son tahminlere göre, yurdun batı kesimlerinde sıcaklıkların artacağı öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, batı illerinde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece arasında artacak. İstanbul'da hafta sonu parçalı bulutlu bir hava beklenirken, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve doğudaki illerde kar yağışı, Karadeniz kıyılarında ise sağanak yağış beklentisi bulunuyor.

İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya ve Ankara çevrelerinde yağışlı bir hava öngörülüyor. Bu bölgelerde yağışların genellikle yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde yoğun kar yağışı beklenirken, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise genellikle parçalı bulutlu ve az bulutlu hava bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da ise parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu geçişler bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının genellikle batı bölgelerde artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişim olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle Marmara ve doğu kesimlerde güneyli, diğer yerlerde ise kuzeyli yönlerden hafif şekilde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava durumu Doğu Batı Yaz Kış