USTA BİR GAZETECİ DAHA ARAMIZDAN AYRILDI

TAKİP ET

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Siirt Temsilcisi ve yerel Mücadele Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olan Gazeteci Cumhur Kılıççıoğlu, 25 Mart 2024 Pazartesi günü vefat etti. Kılıççıoğlu, Siirt'te toprağa verildi.

Gazeteci Cumhur Kılıççıoğlu Vefat Etti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Kılıççıoğlu'nun ölümü üzerine baş sağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, "Uzun yıllar yerel basında bağımsız habercilik yapabilmek için mücadele eden değerli meslektaşımız Siirt Temsilcimiz Cumhur Kılıççıoğlu’nu kaybetmiş olmanın üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz" denildi.

Cumhur Kılıççıoğlu, 1938'de Siirt'te doğdu ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Sevk ve İdare Yüksek Okulu mezunu oldu. Kılıççıoğlu'nun yazıları birçok yerel gazetede ve ulusal gazetelerde yayımlandı. Ayrıca, Katılım Dergisi'nin bölge temsilciliğini yaptı.

Gazeteci Kılıççıoğlu, 1964 yılında Mücadele Gazetesi'ni kurdu ve uzun yıllar basılı yayın hayatına devam etti. Kendisi ayrıca, 55. hükümette Devlet Bakanı Prof. Dr. Salih Yıldırım'ın basın danışmanlığını da üstlendi.

Çeşitli ödüllerin sahibi olan Kılıççıoğlu'nun birçok kitabı da yayımlandı. Evli ve dört çocuk babası olan Cumhur Kılıççıoğlu, basın dünyasında uzun yıllar boyunca önemli bir iz bıraktı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Siirt Temsilcisi ve yerel Mücadele Gazetesi in İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olan Gazeteci Cumhur Kılıççıoğlu Vefat