UZMANINDAN 'HİPERENFLASYON' UYARISI

TAKİP ET

Ekonomi alanında uzman olan Mahfi Eğilmez, Türkiye'deki enflasyon durumuna ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Eğilmez, sadece belli bir kesimin yaşadığı gıda fiyatları veya kira artışlarına bakarak ülkede hiperenflasyon olduğunu söylemenin yanlış olduğunu vurguladı. "Türkiye'de olan çok yüksek enflasyondur" ifadesini kullanan Eğilmez, "Biraz daha gayret edersek hiperenflasyona gidebiliriz orası ayrı" şeklinde konuştu.

Eğilmez, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, hiperenflasyon konusundaki değerlendirmelere yanıt verdi. "Hiperenflasyona girip girmediğimizi soran, hatta hiperenflasyon içinde olduğumuz halde bunu yazmaktan çekindiğimizi ileri süren arkadaşlar var" diyerek başlayan Eğilmez, teknik tanımların değiştirilemeyeceğini belirtti.

Hiperenflasyonun yıllık enflasyon oranının yüzde 200 sınırını aştığı durumlar için kullanıldığını belirten Eğilmez, Türkiye'de resmi kurumların açıkladığı enflasyon verilerine göre bu sınırın altında kalındığını aktardı. Ancak Türkiye'deki enflasyonun oldukça yüksek olduğunu ve biraz daha dikkatli olunmazsa hiperenflasyonun gerçekleşebileceği uyarısında bulundu.

Hiperenflasyonun tanımını da hatırlatan Eğilmez, bu durumun en şiddetli enflasyon biçimi olduğunu ve paranın değerini yitirdiği bir dönemi ifade ettiğini belirtti. Bu uyarılarla birlikte Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili daha geniş çaplı bir değerlendirme yapılması gerektiği vurgulanmış oldu.

Mahfi Eğilmez hiperenflasyon