ÜZÜLDÜĞÜ VE SEVİNDİĞİ ŞEHİRLERİ AÇIKLADI

TAKİP ET

1 Mart yerel seçimlerinde tarihi bir başarı elde ederek 47 yıl sonra yeniden birinci parti olan CHP'de genel başkan Özgür Özel, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Erken seçim iddialarıyla ilgili konuşan Özel, en çok sevindiği ve en çok üzüldüğü şehirleri açıkladı. Özel'in, Tunç Soyer'e tepkisi ise dikkat çekti.

Özgür Özel, 31 Mart'taki seçim sonuçlarını Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'a değerlendirdi. Özel, son seçimlerde CHP'nin birçok il ve ilçeyi AKP ve MHP'den alarak büyük bir başarı elde ettiğini belirtti. Seçim sonuçlarının kendisini oldukça sevindirdiğini ifade eden Özel, özellikle Manisa'da elde edilen yüksek oy oranını vurguladı. Özellikle Soma'daki başarının kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Ancak Özel, en çok üzüldüğü yerin Malatya olduğunu söyledi. Özellikle Veli Ağbaba'nın emeklerine üzüldüğünü dile getirdi. Malatya'da yaşanan sonuçların kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti.

Özgür Özel'in dikkat çeken bir diğer açıklaması ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelikti. Özel, Soyer'in İzmir'deki seçim sürecinde CHP'ye yeterince destek olmadığını ve sadece kendi çıkarlarını düşündüğünü belirtti. Tunç Soyer'in davetlerine rağmen istenilen desteği vermediğini ve İzmir'in kazanılmasına fazla katkı sağlamadığını söyledi. Bu durumun kendisini en çok hayal kırıklığına uğratan şey olduğunu vurguladı.

Özgür Özel, diğer seçimlerde de dikkat çeken bazı isimlere tepki gösterdi. Özellikle Sarıyer'de bağımsız aday olan Şükrü Genç'i uyarmalarına rağmen dinlemediği için üzgün olduğunu belirtti.

Özgür Özel Şehirler Seçim