VAN, BİTLİS VE SİİRT'TE YASAK KARARI

TAKİP ET

Doğu Anadolu'nun önemli illeri arasında bulunan Van, Bitlis ve Siirt'te gösteri ve yürüyüşlere 15 günlük yasak getirildiği açıklandı.

Van, Bitlis ve Siirt'te 15 Günlük Yasak Kararı

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 03-17 Nisan tarihleri arasında basın açıklaması, oturma eylemi, anket yapılması, çadır ve stant kurulması, imza kampanyası düzenlenmesi gibi etkinliklerin yasaklandığı belirtildi.

Siirt Valiliği ise Pervari ilçesi ve bağlı tüm köylerde sokağa çıkma yasağı ilan etti. 3 Nisan Çarşamba günü saat 01.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sürecek olan bu yasak, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla alındı.

Van Valiliği'nin aldığı karar ise kent genelinde 15 gün boyunca gösteri yürüyüşleri, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının yasaklandığı şeklinde oldu. Bu yasak, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümleri doğrultusunda alındı.

Söz konusu yasak kararları, bölgedeki güvenlik endişeleri ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla alındı. Ancak, bu tür kısıtlamaların toplumsal hassasiyetleri de tetiklediği ve ilgili bölgelerdeki siyasi gerginliği artırdığı gözlemleniyor.

Van Bitlis Siirt Yasak