VATANDAŞIN TATİL TERCİHİ DEĞİŞTİ

TAKİP ET

Bu yıl Ramazan Bayramı, yaz aylarına denk gelmiyor ve bu durum, bayram tatillerinin şekillenmesinde farklı tercihleri beraberinde getiriyor. Tatilciler, bu bayramda yazlık bölgeleri tercih etmek yerine farklı bir rota izliyorlar; gastronomi kentleri öne çıkıyor.

Bayramda Tatil Tercihi Değişiyor: Yazlık Bölgeler Geri Planda

Bir seyahat sitesinin yaptığı açıklamaya göre, bayram tatili 9 güne çıkarılınca uçak bileti aramalarında yüzde 67'lik bir artış yaşandı. Araç kiralama işlemleri yüzde 76, otel rezervasyonları ise yüzde 70 arttı.

Tatil tercihinde, özellikle memleket ziyareti ve gastronomi gezisi ön plana çıkıyor. Bu eğilim, en çok arama yapılan şehirlere de yansıyor. En popüler şehir sıralamasında Adana ilk sırada yer alırken, Diyarbakır, Gaziantep, Van ve Trabzon da listede üst sıralarda bulunuyor.

İstanbul, bu bayramda önceki yıllara göre daha kalabalık olabilir. En fazla otel rezervasyonu yapılan şehir İstanbul olurken, onu Antalya, Adana, İzmir ve Diyarbakır izliyor.

Yurt dışı uçak bileti aramalarında ise Sırbistan'ın başkenti Belgrad ön plana çıkıyor. Ardından Atina, Bakü, Bali ve Cidde geliyor.

Yurt dışı tatili için özellikle vizesiz rotaların ilgi gördüğü de belirtiliyor. Bu durum, bayram tatili süresince turistlerin tercihlerinde farklılık yaratacak gibi görünüyor.

Ramazan Bayramı Adana Tatil Diyarbakır Gaziantep Van