YAZIK, ONA DA ÜZÜLÜYORUM

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın İstanbul'da seçim çalışmalarına katılması ve esnaf gezileri yapmasıyla ilgili bir soruya keskin bir yanıt verdi.

Kağıthane'de Cendere Yaşam Vadisi'nde yapılan inceleme sırasında konuşan İmamoğlu, "Nereden nereye geldik?" diyerek başladığı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi çevresindeki yetenekli insanları bile kötü bir hale getirdiğini söyledi.

Eskiden İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanlarının seçim dönemlerinde bağımsız olmaları için istifa ettiğini ve yerlerine bürokrasideki isimlerin atanarak hak hukukun çiğnenmemesinin sağlandığını belirten İmamoğlu, şimdi ise İstanbul'da bakanların oy istemek için kasap ve diğer iş yerlerini dolaştığını ifade etti.

İmamoğlu, bu durum karşısında üzüldüğünü ve bakanların da üzüleceğini dile getirerek, bu eylemlerin talimatla yapıldığını ve aksi halde bakanların görevlerinden alınacağını iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yetenekli insanları bile olumsuz etkilediğini belirten İmamoğlu, bunun sonucunda bakanların bile utanç duyduğunu öne sürdü.

Son olarak, bu durumun bir kamu ahlakı meselesi olduğunu vurgulayan İmamoğlu, kamu yöneticilerinin görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini ve her şeyin birbirine karıştırıldığını savundu. İmamoğlu, 16 milyon insanın temsilcisi olarak haksızlıklara karşı çıkma sorumluluğunu üstlendiğini ve susmayacağını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya