YEMEN YARDIM TALEBİNDE BULUNDU

TAKİP ET

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin saldırısı sonucu zarar gören İngiliz gemisi Rubymar'ın neden olduğu çevre kriziyle mücadele etmek için uluslararası yardım talebinde bulundu.

"Yemen Hükümeti, Kızıldeniz Çevre Krizi için Uluslararası yardım talebinde bulundu"

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, Husiler tarafından vurulan geminin Kızıldeniz'deki Yemen'e ait Haniş Adaları'na doğru yönelerek çevre felaketi riski oluşturduğu belirtildi.

Gemide taşınan yüksek miktarda amonyak ve yağın çevreye ciddi zarar verebileceği uyarısı yapıldı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın daha önce 18 Şubat'ta Husilerin gemiyi vurduğunu açıklamasının ardından, Yemen hükümeti acil durum planı geliştirmek üzere bir kriz masası oluşturduğunu ancak sınırlı imkanlarla mücadele ettiklerini ifade etti.

Yardım talebinde bulunan hükümet, uluslararası toplumdan çevre kriziyle başa çıkmak ve bölgeyi korumak için destek beklediğini vurguladı.

Bu durum, bölgedeki çatışmanın çevre üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne seriyor.

Kızıldeniz'deki saldırılar ve çevre krizi, bölgesel güvenlik endişelerini artırırken, uluslararası toplumun çözüm arayışlarına yönelik baskıları da beraberinde getiriyor.

Yemen Hükümeti Kızıldeniz Çevre Krizi Haniş Adaları Husiler Yardım Çağrısı